Известие

Collapse
No announcement yet.

147 TI Обслужване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 147 TI Обслужване

Здравейте!Търся мнения по два въпроса и ще съм ви благодарен,ако споделите.
    Мисля да закарам Алфата във фирмения сервиз в София за обслужване и диагностика.Най-близкия е в Търново(който всъщност се оказа,че е сервиза на Рено),но когато се обадих там,за да разпитам за цени,записвания и т.н.,ми казаха,че можели да ми я обслужат с оригинални части,можело и с други...Аз ако исках с "други",въобще нямаше да им звъня.Озадачих се.Отговори ми странно и на други въпрос,и се отказах да ходя там.Та молбата ми е,някой,който е ходил в сервиза в София(доколкото разбрах е до летището)
    да сподели впечатленията си за него.

Втория въпрос е за....чип.Разпитвал съм и мненията са разнопосочни(повечето са на хора с BMW-та) и само един с 147 JTDm 120 к.с. на около 160,по негови думи,но е 19 годишен и единственото,което ми повтаряше - "Мноо въри,брат","Брат,мноо въри".Нито дума дали се е отразило на двигателя.Всъщност,дали има вероятност да го прецака.Идеята за чипа не е да я стрелка постоянно,а когато се налага.Често пътувам,в 90% от случаите по пътя София-Варна и е много натоварено...Прочетох това,онова за чиповете и засега няма лоши коментари(става въпрос за всякакви автомобили)
    Въпроса ми е - дали има вероятност да прецака двигателя?
    Благодаря ви предварително!

Не ти препоръчвам оторизирания сервиз !!! Само лоши отзиви ! Има достатъчно доверени сервизи - виж в съответния раздел !

За чипа - карал съм 147 1.9 115 кс ,с чипа имам 90 000 км - при кадърно направен чип няма никаква опасност. Можеш да съсипеш съединителя само ако на всеки светофар въртиш гуми.
    А както ти правиш дълги преходи само от икономията на гориво ще ти се изплати за нула време.
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Колега такова нещо като обслужване с оригинални части няма. От концерна фиат не произвеждат нито филтри нито ремъци нито водни помпи. Ако ти се дават пари за рискови опити и скъпи части твоя воля. Най-добре прочети тук кой сервиз ти е най-близо и отивай при хора които само това правят
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Във Велико Търново наскоро направиха шоурум на Ауто Италия и понеже са заедно с Нисан,Рено и Дачия, ползват вече съществуващия сервиз. Мога да съдействам при необходимост. Дилърите са ми приятели. Само че не знам до сега да е влизала Алфа в този сервиз. Може да са кадърни монтьорите, но нямам впечатления от работата им. Аз лично избягвам официални сервизи, но всеки си преценява за себе си. От кой град си?
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
        Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
        Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Колега разходи се до Горна Оряховица,близо ти е.Там Ники ще ти свърши работа,та даже и чип ще ти сложи ако решиш. Ето ти сайта му,там има координати. http://www.oemotorsport.com/
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз съм от Севлиево,карал съм Рено,ходил в този сервиз и останах доволен.Проблема е,че когато ги разпитвах за Алфата,отговорите им ми се сториха странни - все едно не знаеха какво да правят.И затова не ми се ходи там,макар да е на 20 минути от вкъщи...Ще ми се в официален сервиз,защото издават протокол и дават гаранция.Ако все пак се реша да ида,може да се възползвам от предложението ти за съдействие,като естествено ще почерпя един обяд

---------- Post added at 16:25 ---------- Previous post was at 16:22 ----------

"Колега разходи се до Горна Оряховица,близо ти е.Там Ники ще ти свърши работа,та даже и чип ще ти сложи ако решиш. Ето ти сайта му,там има координати."

Много благодаря!Ще разгледам сайта

Comment

Working...
            X